Artikler skrevet af HumanAct

grafik med teksten "artikel"

Generationsskifte i din virksomhed – økonomi eller psykologi?

Generationsskifte i en familieejet virksomhed sætter familieskabet på prøve. En god dialog kan øge chancerne for at finde en løsning, som alle parter kan acceptere.

grafik med teksten "artikel"

Tal med din stressede medarbejder – selvom det er svært

Stress hos en medarbejder belaster både medarbejderen selv og hele afdelingen. Som leder har du ansvaret for trivsel begge steder, og derfor er du nødt til at tage det op, selvom det er svært.

grafik med teksten "artikel"

Tre trin til dit personlige ledelsgrundlag

Har du fået meldt dit personlige ledelsesgrundlag ud – eller er processen druknet i den daglige drift? Her får du tre enkle trin, der kan hjælpe dig på vej.

grafik med teksten "artikel"

Kom godt igennem generationsskiftet

Virksomheden skal overdrages til næste generation – men hvordan finder man en løsning, som er god for både virksomhed og familie?

grafik med teksten "artikel"

Gør organisationen klar til fremtidens opgaver

Jeres organisations struktur og arbejdsgange er afgørende for, hvordan I arbejder. Forhold jer derfor jævnligt til, om alt fungerer hensigtsmæssigt i forhold til fremtidens opgaver.

grafik med teksten "artikel"

Kærester på jobbet – en svær affære

To forelskede kollegaer kan give problemer og bøvl på jobbet. Vælger du, som leder, at beholde begge medarbejdere, er det vigtigt at sætte forholdet på dagsordenen.

grafik med teksten "artikel"

To værktøjer til at strukturere tid og opgaver

Det kan godt betale sig at bruge tid på at planlægge og prioritere sine arbejdsopgaver. Det giver overblik og ro, og så arbejder hjernen bedre.

grafik med teksten "artikel"

Hjælp – jeg har overtaget min fars firma, men han bestemmer stadig det hele

Generationsskifte i en virksomhed er en svær ting. Især hvis man selv har bygget firmaet op. Det kræver en god proces at sikre firmaets fremtid og samtidig bevare gode relationer i familien.

grafik med teksten "artikel"

Jeg har solgt min virksomhed – men hvad nu med mig?

For ejerlederen er virksomheden ofte hans eller hendes liv og passion. Derfor kræver det grundig forberedelse, nar virksomheden skal overdrages til andre. For hvad stiller ejerlederen nu op med sig selv?

grafik med teksten "artikel"

Nogle gange er konfrontation bedre end mediation

Hvis en enkelt medarbejder volder problemer i samarbejdet, hjælper mediation ikke. Så er man nødt til at konfrontere og korrigere personen direkte.

grafik med teksten "artikel"

Familie og virksomhed – hvordan klarer I uenigheder?

Når man driver virksomhed sammen i familien, kan man ikke undgå, at forholdet af og til bliver sat på prøve. Konflikter opstår. Det er min erfaring som erhvervspsykolog med speciale i konfliktløsning, at særligt to forhold kan bidrage til, at konflikter bliver løst på en udviklende måde i familiedrevne virksomheder.

grafik med teksten "artikel"

Skab en strategi, der kobler mål og handling

Læs vores bud på, hvordan I udvikler en strategi, der skaber sammenhæng mellem det, I vil nå med virksomheden, og det, I gør for at nå det.

grafik med teksten "artikel"

Det vi siger, er det vi gør

Forståelse, engagement og handling er tre trin, der hjælper dig som leder med at navigere i medarbejdernes reaktioner på nye strategiske initiativer og dermed styre både mennesker og processer i mål.

Loading blog posts...

Vi er i fuld gang med at lægge alle vores artikler ind på denne side.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev