Vi arbejder online på sikrede og krypterede platforme.

Artikler om og med HumanAct

Vi medvirker til artikler i fagblade og dagspresse.

soeren-braskov

Flere ledere benytter sig af gratis psykologhjælp

Organisationsforandringer. Stress. En sygemelding. Eller overvejelser om helt at kvitte lederjobbet. Årsagerne kan være vidt forskellige, når en leder henvender sig til Socialpædagogernes Lederlinje – et tilbud om gratis psykologhjælp, som 40 ledere benyttede sig af i 2022

lederanerkendermedarbejdere

Ledere skal tale værdien af det administrative arbejde op

Som leder kan du få dine administrative medarbejdere til at ranke ryggen, hvis du taler værdien af deres arbejde op og gør det tydeligt, hvor i værdikæden den har stor betydning, anbefaler ekspert efter valgkampens bashing af ’de kolde hænder’ i den offentlige administration.

Super mand

Sådan giver du dig selv autoritet som leder

Vil du gerne have mere autoritet i din rolle som leder? Det er især nye ledere, der tumler med dette spørgsmål, men også mere erfarne ledere kan have gavn af at øge deres autoritet. Her får du et værktøj, der kan styrke din autoriet Læs artiklen: Sådan giver du dig selv autoritet som leder Artiklen…
jobinterview

Hvor ærlig skal du være, når du søger job?

Hvad har man pligt til at fortælle, når man søger job – og hvad må man tie stille med? Oplysningspligten er et grænseland, der er åbent for fortolkning. Pernille Frisch medvirker i artikel i Dansk Veterinærtidsskrift.

byråd

Borgmester byder op til samarbejde efter fire konfliktflydte år

Konstitueringer kan bidrage til et betændt politisk klima, der varer hele valgperioden. Find frem til den professionelle uenighed – og forstå hinandens udgangspunkter, råder Pernille Frisch.

konflikt mellem medarbejdere

Konflikt mellem medarbejderne – sådan hjælper du bedst

Skal man som leder blande sig i konflikter mellem medarbejderne? Ja, siger Søren Braskov. Læs mere i artiklen hos Kost og Ernæringsforbundet…

stetoskop

Konfliktmægler: “Jeg er stødt på læger…”

Læs artikel i Dagens Medicin om, hvordan man kan håndtere uoverensstemmelser og konflikter i lægepraksis.

saadan-beloenner-og-anerkender-du1

Sådan belønner og anerkender du dine medarbejdere

Selv om lønbonus tit bliver fremhævet som meget motiverende, viser forskning, at anerkendelse ofte har størst betydning for medarbejdertilfredsheden.

seniorliv-1

Få et godt seniorliv som leder: Pas på dig selv og nytænk din rolle

Når du begynder at ane pensionsalderen i horisonten, så se din lederrolle i et nyt lys, pas på din krop og kig efter nye meningsbærende fællesskaber, råder erhvervspsykolog Palle Grzona.

mobning-1

Mobning på arbejdspladsen er et alvorligt problem

Mobning er en af de mest udbredte former for krænkelse på det danske arbejdsmarked. Ofte foregår mobning over længere tid, hvor man oplever ydmygende eller nedværdigende adfærd fra kollegaer og måske endda fra chefen.

passivitet-dyd-1

Passivitet kan være en dyd

I en tid, hvor befolkningens handlerum er voldsomt indsnævret, kan det være en god strategi slet ikke at handle, men i stedet blot rumme sig selv med tålmodighed.

tilpasset-aerlighed-1

Tilpasset ærlighed

Hvad har man pligt til at fortælle, når man søger job – og hvad må man tie stille med? Oplysningspligten er et grænseland, der er åbent for fortolkning. Pernille Frisch medvirker i artikel i Dansk Veterinærtidsskrift.

Ordet love skreveet i sand

Størst af alt

Hvad er kærligheden egentlig gjort af? Det spørgsmål undersøger Lone Frank i denne bog. Og den er blandt andet baseret på samtaler med Asger Neumann.

To generationer giver hånd

Generationsskifte: Tag jer tid til at tale om de svære beslutninger

Et godt generationsskifte tager tid. Tid til at finde de nye roller i både familie og virksomhed. Og tid, til at få taget alle de alvorlige samtaler og beslutninger, som et generationsskifte kræver.

Mennesker holder møde

Bestyrelser: Kom ind i kampen og sæt det bedste hold

Bestyrelsesmedlemmer skal skabe værdi i firmaet. Derfor er det en god ide at afstemme forventninger jævnligt. Læs mere i klummen her…

Foto fra en arbejdsplads

Reparationsarbejde efter corona: Lyt og vis omsorg

Genåbningen efter corona kan åbne for frustrationer og frygt, som har været undertrykt. Derfor skal du som leder lytte åbent og yde omsorg – også overfor dig selv.

Tre smileys - v udfor den sure

Sådan håndterer du kritik fra medarbejderne

Hvordan kan du håndtere kritik på en måde, så medarbejderne tør komme til dig, og så du kan lære af den?

CDM-offentlig-ledelse1

Genåbning: Sådan hjælper du dine medarbejdere tilbage på arbejde

Genåbningen sender mange medarbejdere tilbage til arbejdspladsen, selvom corona stadig florerer. Et fast, ugentligt corona-dialogmøde kan være en hjælp.

distanceledelse1

Distanceledelse i coronaens tid

At være sendt hjem for at arbejde på ubestemt tid giver usikkerhed og uvished. Den skal lederne tage hånd om som et vigtigt element i distanceledelsen.

Kvindelig leder

Kvinders selvtillid i jobbet vokser med alderen

I begyndelsen af karrieren ligger kvinders selvtillid i lederjobbet lavere end mændenes, men de ender med at overhale deres mandlige kolleger, viser tal.

supervision-fem-gode-raad1

Sådan skaber ledere rammen for den bedste supervision

Vær helt klar på formålet og sæt tydelige rammer for supervisionen – det er et par af de gode råd, som Søren Braskov giver videre i denne artikel.

kaerlighed1

Hvad kærligheden er gjort af

Intimitet, passion og commitment. Det er tre vigtige ingredienser i kærlighed. Men den kan være en svær størrelse. Læs artikel med Asger Neumann.

work.life-balance1

Opnå balance i dit liv med klare prioriteringer

Bevidste tilvalg giver dig følelsen af, at dit liv hænger ordentligt sammen. Læs om, hvordan du får skabt den livsbalance, der giver mening for dig.

naar-arvestriden-raser1

Når arvestriden raser, bliver vi som børn igen

Bølgerne kan gå højt, selv i ellers fredelige familier, når arven skal fordeles. Søren Braskov har medvirket i en artikel til Berlingske …

arvens-stridigheder1

Arvens stridigheder

Selv harmoniske familier bliver udfordret, når en arv skal fordeles. Men man kan forberede sig og minimere risikoen for konflikt. Læs artikel i Kristeligt Dagblad med Søren Braskov.

mand-udenfor-bygning1

Mens du knokler i din virksomhed – vennerne står ikke bare og venter

Mange ejerledere er “på” hele tiden. Derfor kan det være en brat overgang at foretage et ejer- eller generationsskifte i virksomheden.

pile1

Frygten for succes kan være en karrieredræber

De fleste kender til frygten for at få fiasko, men frygten for succes kan være mindst lige så hæmmende. Og det er ikke kun mennesker, der ikke har succes, der frygter den.

leder-brik1

Mit personlige ledelsesgrundlag

Inden centerchef Ester Fibiger gik i gang med at formulere sit personlige ledelsesgrundlag, havde hun en times coaching med erhvervspsykolog Søren Braskov. Her er en artikel om, hvad der kom ud af det.

sten1

Nyt lederteam med fælles fodslag

Da der kom ny souschef i Børnehuset Østerled i Hedensted, valgte lederteamet at give deres professionelle samarbejde et grundigt eftersyn. De fik hjælp af Pernille Frisch.

smadret-glas1

Da glasburene blev knust

Hos en stor dansk virksomhed var den øverste chefgruppe fastlåste i deres egne glasbure uden at interessere sig for hinanden. Efter et langt forløb med fokus på et bedre samarbejde er disse glasbure nu knust, og samarbejdet fungerer meget bedre.

puslespil1

Tillidsrepræsentanten er en vigtig brik

Der kan være mange grunde til, at en virksomhed kæmper med manglende tillid mellem medarbejdere indbyrdes eller mellem
ledelse og medarbejdere. Men der kan gøres noget ved det.

sundt-forhold1

Et sundt parforhold har syv ingredienser

Et velfungerende parforhold kan gøre mennesker lykkelige og lette som en fjer, men faktisk kan en partner også betyde noget for vores fysiske helbred.

arvesag1

Sammenbragte familier oplever større konflikter i arvesager

Arvestridigheder er generelt nogle særdeles vanskelige konflikter at løse, og især de nye familiestrukturer giver udfordringer. Det skyldes blandt andet, at sammenbragte familier ikke har den samme sammenhængskraft, mener eksperter.

kreativitet1

Indflydelse skaber engagement – og begrænsning skaber kreativitet

At lede gennem processer kræver modet til at opholde sig i ukendt land, hvor resultatet ikke er givet på forhånd. Men der er to fordele. Du involverer medarbejdere, som ved mere om opgaven end dig selv, og du skaber engagement, fordi de bliver involveret i processen.

mand-der-arbejder1

Skræddersyet talentudvikling

Et konsulentfirma har udviklet en model, som tilgodeser og udvikler de enkelte talenters individuelle behov. Her er et godt råd til virksomheder, som bruger tid og penge på talentudviklingsprogrammer.

actbog1

ACT og organisationer

Bogen går i dybden med metodens mange an­vendelsesmuligheder – set med danske behandleres øjne. Antologien introducerer til historien, teorien og metoden bag ACT og opsummerer de danske erfaringer med terapiformen, der har vundet stor international anerkendelse.

løb-konkurrence1

Forbandet mange løber fra deres familier i sommerferien

He’s a goner. Sådan tænker mange partnere og børn, når de i ferien kun ser fodsålerne af far – eller mor – der skal ud og passe deres vigtige motion. Mens resten af familien efterlades alene tilbage i timevis.

søskende skændes

Arv får ofte hadet op i os

At dele boet efter en afdød slægtning kan opløse selv de varmeste følelser blandt søskende. Konflikterne handler sjældent om selve arven, men snarere om fortrængte følelser, der kommer op til overfladen, når arven skal deles. Hvad er retfærdigt – og hvad er rimeligt?

skilsmisse1

Hvad enhver bør vide om skilsmisser

Skilsmisser er en katastrofe for mindreårige børn. Derfor skal de voksne holde op med at indsylte sig i lystløgne om, at en skilsmisse pr. definition er bedre for lille Søren, frem for at han hører på mor og fars eventuelle skænderier.

kokke-og-slagtere1

Kokke og slagtere skændes mest på jobbet

Restauranter, bagerier og slagterier er de mest konfliktfyldte arbejdspladser. Her oplever hver tredje skænderier hver eneste måned.

kvinde med korslagte arme

Skilsmisse kan være værre end døden

Ægtefæller kan komme ud for situationer værre end partnerens død. F.eks en skilsmisse. Det mener i hvert fald psykolog Søren Braskov, Jysk Center for Konfliktløsning i Silkeborg, efter at have hjulpet både efterladte og fraskilte gennem deres store livskriser.

to ringe

Kærligheden er et trekantsdrama

Valentines Dag giver os en chance for at få fyret op under kærligheden med en ordentlig omgang romantik, stearinlys og middag for to. Men for at kunne dyrke kærligheden skal man også vide, hvad ægte kærlighed er.

arvesølvet1

Til arvesølvet os skiller

Arv kan ødelægge familier, men konflikterne handler sjældent om selve arven, snarere om fortrængte følelser, der kommer op til overfladen, og hvor arven blot bliver den udløsende faktor.

antik kaffekop

Når familien arver

Arv giver anledning til stille nag eller frådende skænderier i mange familier. Pludselig slås man om jagttrofæ og det gamle kaffestel, og det går helt galt, når svigerbørnene blander sig.

to mennesker giver hånd

Konflikter er muligheder

Kendetegnende for den moderne mediationsmetode er, at parterne selv finder løsningen. Ingen autoritet skærer igennem og definerer virkeligheden og retfærdigheden for dem. Og den form for konfliktløsning er der en voksende interesse for.

Loading blog posts...