Vi arbejder online på sikrede og krypterede platforme.

Life Science har sluppet hestene løs

Udfordringen for Life Science var ikke at løse et problem. Den var at få succes til at vokse sig endnu større.

”Det er ligesom i den gamle Erik Clausen-­‐film. Man skal turde slippe hestene løs og lade vognen stå. Hvis man ikke giver slip, kan man ikke udnytte potentialet,” siger Bo Frølund, direktør for Life Science, den biovidenskabelige division under Teknologisk Institut.

I 2013 ville Bo Frølund gerne sætte ekstra blus under kedlerne i Life Science, og derfor hyrede han HumanAct som konsulent i arbejdet med at skabe konsensus om, hvordan målet skulle nås.

”Life Science var og er i en rivende udvikling, men jeg havde behov for at implementere en ny vækststrategi. Vores omsætningsfremgang skulle stige fra 10 procent om året til 20 procent, og den strategi skulle lederne af de fem forretningsområder i Life Science være med på. Jeg havde brug for assistance til den proces, og derfor blev Pernille Frisch fra HumanAct tilknyttet,” siger Bo Frølund.

Udfordringer frem i lyset

Udfordringen for Life Science var altså ikke at løse et problem, men derimod at få en succes til at vokse sig endnu større. Udgangspunktet var et strategiseminar med HumanAct som facilitator, hvor hver enkelt deltager talte sig igennem årets oplevelser. Gennem det forløb blev der vendt nogle sten, der viste, at selv de stærkeste fundamenter kan have sprækker.

”Da vi fik sat gang i processen, stod det klart, at der var spændinger mellem flere af forretningsområderne. Der var simpelthen nogle strukturelle udfordringer, som jeg nok havde en fornemmelse af, men jeg var ikke klar over omfanget af dem. Nu kom de frem i lyset, og så kunne vi arbejde med dem,” siger Bo Frølund.

HumanAct kommer under overfladen

Ifølge direktøren har samarbejdet med HumanAct været en afgørende faktor i arbejdet med at få Life Science-divisionen til at performe bedre end nogensinde.

”Pernilles rolle var at komme ind udefra og på den ene side forstå den enkeltes udfordringer og på den anden side forstå mit behov som direktør. Hendes styrke er, at hun er enormt dygtig til at fange ”øjeblikke” og fornemme de ting, der ligger under overfladen. Hun har efterfølgende kunnet italesætte nogle af de spændinger, jeg som leder ikke har kunnet komme tæt nok på, fordi jeg er en del af ligningen,” siger Bo Frølund, som også selv har kunnet træde et skridt tilbage og se hele processen på afstand:

”Jeg har kunnet gå ind i problemstillingerne med et større overblik, fordi jeg ikke har skullet fungere som proceskonsulent samtidig. Set fra min stol har det været ekstremt spændende at lukke en dygtig konsulent helt ind i maskinrummet, og hele processen har været og er fortsat uhyre interessant. HumanAct lever op til deres navn – de er gode til mennesker, og de er gode til fange de lette gevinster. De er lavpraktiske og konkrete, og de formår at få de bløde ord på papiret omdannet til noget, vi kan arbejde hen imod.”

”Set fra min stol har det været ekstremt spændende at lukke en dygtig konsulent helt ind i maskinrummet, og hele processen har været og er fortsat uhyre interessant.

HumanAct lever op til deres navn – de er gode til mennesker, og de er gode til fange de lette gevinster.

De er lavpraktiske og konkrete, og de formår at få de bløde ord på papiret omdannet til noget, vi kan arbejde hen imod.”

Bo Frølund, direktør