Vi arbejder online på sikrede og krypterede platforme.

Codex Advokater skaber udvikling med PUS

For Codex Advokater er udvikling og kammeratskab vigtige ingredienser i et godt arbejdsliv. Partner Udviklings Samtaler skaber fokus på begge dele.

Lars Egeskov Jespersen fra Codex Advokater er ikke i tvivl. Partner Udviklings Samtaler – i daglig tale kaldet PUS – er med til at cementere det gode kammeratskab og skabe udvikling hos den partnerstyrede virksomhed på en måde, som advokaterne ikke ville være i stand til alene.

Codex advokater har to gange benyttet PUS, som er for partnerstyrede virksomheder, hvad MUS-samtalen er for medarbejdere. En metode til at drøfte hver enkelt partners syn på trivsel, faglige udvikling, samarbejde og forretningsudvikling, og som desuden rummer mulighed for at drøfte spørgsmål, der er specifikke for den konkrete virksomhed.

”Advokater har en travl hverdag. Vi stopper ikke op og tænker udvikling. PUS er en struktureret hjælp til at tage mere styring i vores arbejdsliv og få fokus på, hvordan vi får et godt arbejdsliv og passer på hinanden,” siger Lars Egeskov Jespersen.

Som HR-ansvarlig partner deltog han som fluen på væggen i dialogerne med partnerne, men han lod Søren Braskov fra HumanAct føre ordet ved samtalerne og stå for den samlede tilbagemelding og dialog mellem partnerne.

Medfører konkrete ændringer

Selvom firmaet i princippet kunne gennemføre PUS-processen selv, når først de har været igennem den én gang, foretrækker Codex Advokater at bruge en ekstern konsulent. Som partnere er de alle lige, og alle skal kunne deltage i processen. Det giver en bedre dialog, når den styres af en neutral person.

”Søren Braskov kommer hurtigt ind til benet, han kan konkretisere vores udviklingsønsker. Han får os til at overveje, hvad der skal til for at realisere ønskerne, hvilken hjælp vi har brug for, og hvordan vi klarer eventuelle forhindringer på vejen,” siger Lars Egeskov Jespersen.

Det har betydet både små og store ændringer på arbejdspladsen, som for eksempel specialisering, hjemmearbejdspladser, IT-uddannelse, nye teamsamarbejder og bedre work-life balance. Opgaver bliver fordelt anderledes, og det giver mulighed for at få et overblik over, hvilke specialeadvokater Codex skal ansætte.

Vi passer på hinanden

PUS-processen er også god til at tage en temperaturmåling i firmaet. Og selvom Lars Egeskov Jespersen forsøger at følge med i, hvordan partnerne trives, kommer der altid ting frem, som overrasker ham – både positivt og negativt.

”Som psykolog er Søren Braskov også god til at komme ind på de mere følsomme ting. Han skaber tillid og får folk til at åbne sig. Og når bekymringerne er kommet frem, forsøger vi at løse det,” siger Lars Egeskov Jespersen.

Han er derfor ikke i tvivl om, at processen er en god investering for firmaet, og at de også vil benytte den fremover.

”Det er en lille investering i at vedligeholde vores kammeratskab og udvikling. Det er vores fælles DNA, at vi har det godt og passer på hinanden. Det får vi styrket gennem PUS-processen,” siger han.

Logo fra Codex Advokater

Søren Braskov kommer hurtigt ind til benet, han kan konkretisere vores udviklingsønsker.

Han får os til at overveje, hvad der skal til for at realisere ønskerne, hvilken hjælp vi har brug for, og hvordan vi klarer eventuelle forhindringer på vejen.

Lars Egeskov Jespersen, HR-ansvarlig partner