Vi arbejder online på sikrede og krypterede platforme.

No bullshit-tilgang og konkrete værktøjer har sikret drømme-direktør

Fra venstre: Ejerleder Charlotte Pedersen, KlimaEnergis nye direktør Jørgen Peter Todsen samt ejerleder Alex Pedersen

Udfordringen

Solcelle-virksomheden KlimaEnergi var på jagt efter en ny direktør, så ejerparret Charlotte og Alex Pedersen fremover kan trække sig mere fra den daglige drift. Med et marked i vækst og et stort personligt engagement i virksomheden var det vigtigt for parret at finde den helt rigtige kandidat. De havde derfor brug for sparring på selve ansættelsesprocessen, men også på organisationens set-up, så de som virksomhed var klar til at tage imod den rigtige kandidat.

Resultater

  • KlimaEnergi fik ansat en kvalificeret CEO, som allerede er et stort aktiv for virksomheden.
  • Ejerparret bag KlimaEnergi har truffet de beslutninger, der skal til for at sikre en klar retning for virksomheden fremover, så den nye CEO har gode rammer at navigere i. Det har medført en række tilpasninger i selve virksomheden, herunder ændringer i organisationsopbygningen, nye rammer for samspillet mellem ejere, bestyrelse og CEO samt nye retningslinjer i forbindelse med fremtidige ansættelser af mellemledere.

Ærlig dialog og konkrete løsninger

Vores samarbejde med HumanAct var enormt værdifuldt, professionelt og meget konkret. Samarbejdet med Pernille Frisch har sikret, at vi har fundet den helt rigtige kandidat til direktørposten.

Vores kemi var god, og Pernille var dygtig til at tilpasse dialogen til netop dem, vi er. Det betød, at Pernille også turde gå til os, og med sin ”no bullshit-tilgang” udfordrede hun mig og resten af ejerkredsen på en behagelig måde. Hendes råd og sparring var konkret. Det kunne hurtigt omsættes til praksis.

Charlotte Pedersen, ejerleder i KlimaEnergi

Forløbet

KlimaEnergi og HumanAct har samarbejdet om direktøransættelsen og organisationsændringerne over 4-5 måneder. Arbejdet kan inddeles i seks faser.

Afdækning af strategi, visioner og organisationsdesign

Det blev drøftet, hvordan KlimaEnergi fremover bør opbygge sin organisation, så den passer bedre til virksomhedens nuværende og fremtidige forhold. Desuden blev virksomhedens vision og strategier vendt, og der blev talt om ønskede kompetencer hos en kommende CEO. Processen indebar en workshop med ejerpar, interview med nøglemedarbejdere samt møde med bestyrelsen.

Screening af ansøgere og udvælgelse

Stillingen som CEO i KlimaEnergi blev slået op. Herefter blev ansøgninger og mulige kandidater vurderet. I alt blev otte udvalgt til første samtale.

Første samtalerunde

Af de otte udvalgte kandidater gik fire videre til anden samtalerunde. Det blev desuden debatteret, hvordan de efterfølgende tests kunne bidrage til yderligere afdækning af kandidaternes styrker og svagheder.

Test og tilbagemelding

Forud for anden samtale blev kandidaterne testet med IST2000 (kognitiv test) og Hogan Assessment (personlighedstest). Konsulent Pernille Frisch var herefter i dialog med hver enkelt kandidat og forholdt dem resultaterne.

Afrapportering og anden samtalerunde

Forud for hver samtale blev hovedkonklusionerne fra testresultaterne fremlagt og drøftet i ansættelsesgruppen. Under selve samtalen fremlagde den enkelte kandidat en case, han havde fået udleveret forud for mødet. Efter samtalerne blev de enkelte kandidater vendt og sammenlignet af ansættelsesudvalget. Herefter blev den endelige direktør valgt.

Opfølgning

Det blev sikret, at begge parter er – og vedbliver at være – tilfredse med ansættelsen.

Det siger konsulenten

”Jeg oplevede et særdeles godt samarbejde med ejerparret Alex og Charlotte Pedersen. De er hurtige fra tanke til handling, har en masse energi – og ikke mindst har de humor og højt humør. De er meget værdidrevne, og det betyder meget for dem, at alle i firmaet trives og behandles ordentligt.

Jeg oplevede, at de brugte min ekspertise på en givende måde. De lyttede til mine input, og vi havde en åben og direkte kommunikation, så vi kunne samarbejde om en fornuftig proces og kloge løsninger.

Det betyder meget for mig, at der kan etableres en god kemi, hvor vi ikke behøver at veje vores ord, men kan tale lige ud af posen og have ping pong omkring de løsninger, vi arbejder sammen om. Så bliver resultaterne bedst, fordi vi lettere kan supplere hinandens kompetencer, viden og indsigt. Et sådan inspirerende samarbejde var let at etablere med Alex og Charlotte”.

– Pernille Frisch, HumanAct

Samarbejdet med HumanAct har været det hele værd, selvom det også var en stor økonomisk udgift for os. Vi oplever, at vi har fået hjælp fra øverste hylde. Pernille Frisch hjalp os ikke alene med at finde den rigtige kandidat – men også at gøre vores organisation og os selv klar til at modtage vores nye CEO.

Selvom jeg selv har ansat mere end 40 medarbejdere det seneste år, så var Pernilles hjælp i denne situation uvurderlig. Jeg vil ikke tøve med at tage fat i hende igen, hvis vi senere får brug for sparring i forbindelse med direktørposten.

– Charlotte Pedersen, ejerleder i KlimaEnergi