PUS – Partner Udviklings Samtaler©

PUS er er redskab til udviklingssamtaler for partnerfællesskaber. Den bruges til at undersøge samarbejdet, afstemme forventninger og skabe fælles udvikling.

IMG_0968PUS er for partnerfællesskaber, hvad MUS-samtaler er for ansatte – et redskab til at undersøge trivsel, indbyrdes samarbejde, afstemme forventninger og skabe udvikling. PUS består af et skema, som hver enkelt partner udfylder, og en struktureret dialog til fælles udvikling.

Indhold i PUS

Pus undersøger fire områder i samarbejdet:

  • Hvordan hver partner trives med sit faglige arbejde
  • Partnerens forhold til de andre partnere
  • Samarbejdsklima og forholdet til ansatte
  • Virksomhedens forretningsmæssige drift

Bliv ringet op af Asger Neumann til en uforpligtende snak om, hvordan PUS kan hjælpe jer, eller læs videre nedenfor.

Bliv ringet op af Asger Neumann
Tak for din henvendelse. Vi kontakter dig snarest.

Individuel besvarelse

PUS skemaet består af 16 spørgsmål, hvor hver enkelt partner scorer sig selv på en scala fra 1 – 5 og desuden gætter på, hvad de øvrige partnere svarer på spørgsmålet. Partneren mødes derefter til en dialog, uden at kende hinandens besvarelser.

Dialog med 2 – 6 partnere

Dialogmødet varer 4-8 timer efter aftale. Her gennemgår vi et område ad gangen. Vi undersøger, hvordan partnerne har vurderet hinanden og sig selv og ser på, hvordan I trives. Vi drøfter hvilke indsatser besvarelserne kalder på, og hvilke aftaler I kan lave om fremtidige udviklingsområder.

Dialog med 7 partnere eller flere

Er I 7 partnere eller flere, foregår dialogen mellem den enkelte partner og ledelsen. Besvarelserne bruges til at skabe fokus på de vigtigste områder. Vi undersøger, hvilke indsatser besvarelserne kalder på, og hvilke aftaler I kan lave om fremtidig udvikling.

Forløbet i praksis

Første gang I gennemfører PUS deltager en erhvervspsykolog fra HumanAct i processen. Derefter kan I selv gennemføre den en gang om året. Alle besvarelserne bliver samlet i en mappe, som I kan bruge til opfølgning.

Se video om PUS

Vil du vide mere?

Kontakt os gerne, hvis du vil høre mere om, hvordan I kan bruge DUB hos jer. Du kan også læse vores artikel i Månedsskrift for Praktisk Lægegerning om DUB eller læse mere om, hvordan vi arbejder med udvikling i ejerledede virksomheder.

Læs vores artikel om det værdifulde partnerskab i Practicus

Læs vores artikel om PUS i Månedsskrift for Praktisk Lægegerning